mandag 30. januar 2017

Flere før og etter bilder.

Vi kan visst vente på våren enda. Da vi våknet igår morges var alt hvitt. I dag har de meldt strålende sol, men ute regner det og det er surt. Så da blar fruen i arkivet og viser dere flere bilder. Det er litt moro å se hvordan det så ut før, og hvordan det er nå.


Ja, alt skulle være blått. Jeg er enda veldig glad i den fargen, men med måte.
Slik ser det ut nå. Ny pergola og mye mer blomster.
Huset har blitt grått. Og pottene som før var blå, har nå blitt sorte. Det gir et mye roligere inntrykk.
Innerst på terrassegangen var det en stor kasse.
Kassen ble fjernet, og det ble lagt en blomsterbenk. Jeg ble også bevisst på å holde samme fargeskalaen.
Før hadde vi en stor terrasse her. Etter at vi lagde anlegget, ble ikke denne brukt. Så her har vi utvidet stuen.


Her ser dere litt av tilbygget. På utsiden er det en liten terrasse som går helt rundt. Vi har endevendt både hus og hage, og vi stortrives her. Ønsker dere en fin dag.
Hanne-Lise.

lørdag 28. januar 2017

Inngangen-før og nå.

Hageinteressen har alltid vært der. Fra jeg var liten, har jeg alltid vært opptatt av det som vokser og gror. Da vi overtok her var hagen litt av et villnis. Utbygging på huset tok en del av arealet. Etter et besøk i Hagen i Hune, ble alt endevendt her hjemme.Anne Just er mitt store forbilde. Da barna var små og med full jobb, gikk det nok litt utover hagearbeide. Etterhvert som jeg fikk mer kunnskap, ble hagen sakte forandret. Som jeg har nevnt før, er hagen delt inn i soner. Hagen er liten. Jeg er opptatt av at hagen skal være frodig og forsøker å skape ro og harmoni.Jeg har stadig planer. Selv om jeg sier at nå begynner hagen å "sette" seg, blir den aldri ferdig
.

Før.
Før skulle alt være blått. Huset, potter og pynteting. Hadde fullstendig dilla på blått. Etterhvert ble huset malt grått, dører og vinduer sorte, og alle potter og pynteting ble malt sorte. Unntatt i det hvite bedet, hvor pottene er grå.
Inngangen. Det er litt av en forandring.
Det var frodig før også.
Her stod noen store tujaer som nå er fjernet.
Her er det rødt og gult som gjelder.
På grunn av bassenget har vi nå en port her.

Etter.






Som dere ser har det blitt forandring. Nedover i hagen skal jeg vise senere. I morgen skal håndballgutta spille finale i VM. I går stod vi og hoppet i sofaen her. Ønsker de lykke til. Ønsker dere alle en god helg.
Hanne-Lise.

onsdag 25. januar 2017

Sola er tilbake.




Endelig. Solen er tilbake i deler av hagen. Bildet ble tatt igår formiddag. Med høye trær og hus har vi ikke hatt sol siden begynnelsen av november. Fremdeles er det deler som ligger i skygge, men nå stiger solen mer for hver dag.


Vårblomstene er alltid sent ute her i hagen.
Mens andre ting spirer. Idag er det tross alt bare 25 januar. Her er det hvit valmue og hvite floks.
Is i fuglebadet. Temperaturene svinger veldig. Det er kaldt, særlig om natta.
Knopper på klatrehortensiaen.

Dette ljåskaftet kommer fra mitt barndomshjem. Syns det ble litt fint å henge det opp på denne måten. Ønsker dere en fin kveld.
Hanne-Lise.

tirsdag 24. januar 2017

En kreativ dame.

Fruen har en venninne som er meget kreativ. Hun bor i en 3 roms leilighet i Kvadraturen. Kvadraturen er bykjernen i Kristiandsand. Til leiligheten hører det til 2 små terrasser. Disse gjør hun om til små perler. Selv på denne tiden er terrassene meget innbydende. Hun har også en kolonihage hvor hun dyrker mye. Den er også en perle. Kanskje jeg kan vise dere bilder derfra til sommeren. Jeg lar bildene tale for seg.













Hurra. Håndballgutta er i semifinalen. Ønsker dere en fin kveld.
Hanne-Lise.

søndag 22. januar 2017

Fra steinrøys til drømmeplass.

Den nederste delen av tomta gav oss i flere år hodebry. Etterhvert som vi bygde ut, ble stein og mold bare kastet ned der. Vi hadde mange tanker, frem og tilbake. Til slutt endte vi på at vi ville ha jacuzzi, hagestue, og basseng. Vi visste at vi hadde en durabelig jobb foran oss. Der nede kunne vi ikke få ned noen maskiner, så alt ble gjort med muskelkraft. Plassen er nesten helt skjermet for innsyn. Det er ganske utrolig, når vi ligger midt i et byggefelt. Det tok noen år fra vi begynte til vi var ferdig, men det har vært verd alt slitet. For slit, det har det vært. Vi reiser ikke bort om sommeren, for vi har alt vi trenger her. Jeg har dukket ned i arkivet, og viser dere noen bilder som ble tatt underveis.
Som dere ser hadde vi litt av en jobb foran oss.
Alt ble sortert. Mold for seg og stein for seg.
Her den gamle muren som dannet en slutt på hagen. Når den raste, var det ille. Heldigvis gikk det bra. Litt planter tok jeg vare på, men det gikk mye. Men som mannen sa. Planter kan du få igjen.

Her ser dere den gamle muren. Den sto her da vi overtok.
Alt av mold ble silt, og lagret i søppelsekker. Det var litt av et lager. Her stod en veranda som ble revet.
Ca her står havestua nå.
Her er sålen til bassenget. Det er støpt under og langs kantene, for å holde steinmassen på plass.
Her begynner bassenget å reise seg.
Her sptøytes betong opp i isoporblokkene.
På andre siden av tomta har vi en nabo som er helt fantastisk. Vi kunne ta alt som vi hadde bruk for gjennom hans tomt. Det gjorde det mye lettere for oss. Vi fikk beskjed om at tok vi noe ned gjennom tomta, skreiv han ikke under på nabovarsel. Flott med sånne naboer. Fra hans tomt over til oss ble det lagt en gangvei. Fruen døpte den til broen over kwai. Den ble plystret mye mens vi holdt på.
Her sitter fruen og myser på jacuzzitrappen. Denne trappa bruker vi mye.
Den gang var huset blått. Alt skulle være blått. Skal vise dere gamle bilder fra hagen senere. Nå er det en tujahekk  plantet mot naboen. Den er nå over 2 m høy.
I 2008 stod plassen ferdig.
Vi har fått plassen vi drømte om.
Snart er det tid for dette igjen. Skal bli deilig. Fruen lengter. Det skal plantes mye blomster, også langs siden på bassenget. Barnebarna skal nok få plass til lek. Her er det hvitt og grønt som gjelder. Gleder meg til varme, grilling, og masse besøk av familie og venner. Ønsker dere en fin dag.
Hanne-Lise.