fredag 29. juni 2018

Jacuzzi og basseng.

God fredagskveld.
Det er sommer og det er sol. Til morgenen var det litt kald vind, men utover dagen ga den seg og det ble helt nydelig. Dagene tilbringes nede ved bassenget hvor vi stortrives. Kan ikke tenke meg noen annen plass. Vi reiser ikke på ferie om sommeren. Eventuelt bare korte turer. Her må vi bare nyte de flotte dagene mens vi har de.


Når vi bestemte oss for jacuzzi var vi klar på at vi skulle ha tak over. Da kan vi bruke den i all slags vær. Temperaturen ligger konstant på 38 grader. Denne vil jeg ikke unnvære. Kroppen verker, du er sliten. Etter 15-20 min opp i den er du nesten som et nytt menneske. Anbefales. Treet som vokser langs den ene siden er Wisteria "Longissima Alba". Den ble plantet ifjor og vokser som bare det. I vinter ble den tatt ned og pakket inn i strie. Kommer også til å gjøre det til vinteren. Kanskje det blir blomster til neste år. Den er i bruk hele året.
2 av veggene er i mur. Langs den ene siden er det en disk med krakker til. Også veldig grei å sette mat på når vi er mange. Lokket er et termolokk. Lett å ta av og på. 

Her sitter 3 av barnebarna.
Bassenget vårt er fra den gang vi kjøpte det Grønt fokus. I dag er selskapet delt opp i et hageselskap og et bassengselskap. Det er bygd med termoblokker og betong. En tror at det er mye arbeid med basseng. Det er det ikke. Som rensestoff bruker vi aktiv oksygen. En til 2 ganger om året sjokkklorer vi det. Algestoff blir brukt etter behov. Som oppvarming har vi varmepumpe. Temperaturen er rundt 28 grader. Varmepumpa har nesten ikke vært i bruk i år med de temperaturene vi har hatt.
Til rengjøring av bassenget har vi "James". Den klatrer opp etter vegg og trapper og går på strøm. Helt uunnværlig.

Langs rekkverket henger 6 kasser med surfina. I år ble det ikke bare hvite, også noen lys lilla. Kjøpte de i februar som stiklinger. Så til neste år må jeg være tidligere ute hvis jeg bare vil ha hvitt. Nå er disse kassene et syn, og de pynter veldig opp.

Termodusjen er lurt å bruke før en hopper uti.
I kroken står en palme med potter med roser og gress.
I bassenget har vi montert motstrøm. Vil en trene er det bare å sette den på. 

I går hadde vi noen venner på besøk. De kom med disse skjønne peonene.
Deilig å sitte her under parasollen. Hadde vi ikke hatt den hadde det ikke gått an å sitte her. Og varmen skal bare vare. Ønsker dere en fin helg.
Hanne-Lise.

8 kommentarer:

 1. Hei Hanne-Lise

  Nu har vi lige et par kølige "normale" dage men ellers er det skygge og vand der er sagen! Selv er jeg så heldig at have en dejlig badesø lige her:)

  Ha en dejlig helg

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten.
   Nå gjelder det å kunne ta et bad. Veldig greit å kunne ta det rett utenfor stuedøra. Her vannes og vannes det. God helg.
   Hanne-Lise.

   Slett
 2. Hei Hanne-Lise
  Så flott basseng dere har! Det må jo være utrolig deilig å kunne avkjøle seg der nå som det er så varmt.
  Det må være mye kniping på Surfina for å ha de så flotte!
  God helg!

  SvarSlett
 3. Hei Marit.
  Koselig du synes det. Deilig å kunne ta et bad når jeg har lyst. Surfinaen kniper jeg mye på ja. God helg.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
 4. Vi er heldige å ha både sjø og hav like i nærheten så blir nok ikke basseng på oss. Men jeg ser sjarmen. Kos dere masse!

  SvarSlett
 5. Hei Sara Kristina.
  Det er ikke farlig når man har sjøen i nærheten. Vi koser oss masse. God helg.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
 6. Hei! Ville jo være galskap å reise fra dette. Ser bare helt herlig ut! God helg.
  Irene/Villrose

  SvarSlett
 7. Hei Irene.
  Kan ikke tenke meg noen annen plass om sommeren. I år er vi også veldig heldig med været. God søndagskveld til deg.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett