tirsdag 14. mars 2017

Endelig.

Endelig. Utover dagen stoppet regnet, det klarnet opp og ble et nydelig vær. God temperatur, selv om det blåste litt. Da kunne ikke fruen være inne lengre, men måtte ut. Det øverste bedet opp mot veien ble ryddet, og vasne stilker fra stauder ble klippet. Det ble mye bedre med en gang. Det er dette bedet som ligger opp mot gata. Da er det greit at det ser litt ordentlig ut. Bøkhekken som er plantet der, er ikke så høy enda. Etterhvert som den vokser, vil bedet bli helt skjult fra gata.
Da jeg begynte lå det litt snø igjen her.
Ikke lenge etterpå var den vekk. Her er det plantet gule kongslys og fredløs.
Ved inngangen står en rynkerose. Den er blitt klipt godt ned, og alle visne nyper blitt fjernet.
Uten sol og med eføy rundt, dukket disse snøklokkene opp.
Oppover langs kanten er det plantet stormarikåpe. Nydelig når de står i blomst.
Små peonspirer på vei opp. Her lå det snø for 2-3 dager siden. Heldigvis gikk den fort.
Det skal ikke alltid så mye plass til.

Her plantet jeg krokus i høst, men det ser ikke ut som de kommer.

Disse vil vi ikke ha i hagen.

De siste solstråler. Snart skal det potter ut, roser skal klippes litt. Jeg bruker skjellsand i bedene, sammen med gjødsel og jord. Og har en fantastisk jord å plante i. Selv om bedet er nokså fullt, er det alltid plass til noe nytt. I morgen skal jeg til Kvinesdal, hvor jeg kommer fra, og besøke min søster. Hun er like "hagegal" som jeg er. Vi skal på foredrag med Helen Fredholm i regi av Flekkefjord og Kvinesdal hagelag. Jeg gleder meg. Da ønsker jeg dere alle god natt.
Hanne-Lise.

4 kommentarer:

 1. Hei. Herlige vårtegn hos deg. På dine kanter blir det alltid tidlig bart. Her sliter jeg med snøen fortsatt og skikkelig vindvær i dag.
  Ha en fin dag.

  SvarSlett
 2. Hei. Snøen blir ikke liggende lenge på denne tiden.Det er godt å begynne litt i hagen igjen. Ønsker deg en fin dag.

  SvarSlett
 3. Flotte vårbilder! Det ser ut til at kong vinter har mistet grepet, og at våren omsider har kommet. Igår var det sol og blå himmel, så jeg lot meg friste til å ta en økt i hagen. Men det var så iskald vind at jeg måtte gi meg. Det var meldt kuling, men det var nok langt mer en det. Kan tenke meg at det var sterk kuling med storm i kastene, og ikke hyggelig å jobbe i hagen. Så da er det bare å vente på varmere dage, og de kommer nok snart:) Ha en fin dag!

  SvarSlett
 4. Hei. Ja nå er de ikke langt unna. Vi fikk mye snø nå sist, men heldigvis blir den ikke liggende lenge på denne tiden. Ønsker deg en fin dag.

  SvarSlett