søndag 25. juni 2017

Sol, regn og vind.

God søndag. Litt av hvert. Litt sol, regn og vind. Litt kjedelig for eldste sønnen og barnebarna som er på besøk fra Sandnes, men de fikk iallefall badet mye i går. Her blir det ikke gjort noe i hagen, Men var ute med kameraet i et solgløtt. Jeg tenker og planlegger mye. Ting blir ikke sånn som en tenker med en gang. Det tar tid. Selv om jeg nå har startet blogg, så er hagen først og fremst for min egen del. Der skal jeg finne ro og krefter til å takle en tøff hverdag. Jeg sier ofte at hadde jeg ikke hatt den(og min mann) vet jeg ikke hva jeg hadde gjort. For meg er det viktig å finne ro og balanse der ute. Kanskje derfor jeg er så glad i hvitt. Hagen er delt inn i soner med forskjellig tema. Er nøye med fargevalget. Når hagen er liten, smal og lang, er det viktig å ha en rød tråd som binder hagen sammen. Vi har mye hekker, små trær, buksbom, prydgress og eføy. Så får blomster og roser komme etterhvert når jeg finner ut hva jeg skal plante. Noen samler er jeg ikke, men planter ofte flere planter av samme slag sammen, i plassen for flere forskjellige. Da blir det litt roligere inntrykk. Sånn sett er vi heldig som har en bratt hage, for rommene gir seg selv. 12 m med høydeforskjell, og 49 trappetrinn, så vi får trim. Trenger ikke gå på helsestudio, hagen skulle vært på blå resept. Vi har murt og snekret mye her, og det begynner å bli slik vi drømte om for flere år siden. Enda har vi drømmer, en hage blir vel egentlig aldri ferdig.... Hagen er min store hobby, bloggen er min hagedagbok. Positiv respons og tilbakemeldinger fra dere der ute er noe jeg setter veldig stor pris på. TUSEN TAKK.


Min nye dille. Silkestorkenebb-Geranium cin."Ballerina". På fredag var jeg på gartneriet. Istedenfor en kjøpte jeg tre. Egentlig har jeg ingen dille utenom prydgress.
Grønn bakgrunn.
På gangveien inn til terrassen står en stor pergola. Blant annet står her 2 Rosa Lykkefund. Når disse har blomstret av, vil etterhvert klokkeranker ta over. Er så heldige at vi kan plante roser i store krukker. Clematis og fruen hører ikke helt sammen. Har nå plantet noen som ser flotte ut. Kommer tilbake til de.
Et ord. Nydelig. Louise odier.
I pergolaen står også klatrerosen "New dawn". Har også 2 av den.
På fredag kjøpte jeg også tre av denne. Krypslør-Gypsophila rep."Rosa schønheit". Mannen sitter og spiller kort. Stor entusiasme på kjøkkenet. Da får fruen bli litt sosial. Ønsker dere en fin søndagskveld.
Hanne-Lise.

12 kommentarer:

 1. Hei. Ja, det er hyggelig med blogging. Det er en flott hage dere har bygd opp. Flott Louise Odier!
  Ha en fin kveld, Hanne-Lise!

  SvarSlett
 2. Hei Marit. Veldig koselig med blogging. Det viktigste er at vi trives her. Ønsker deg en fin kveld.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
 3. Er så enig med deg! Hagen er til for vår egen del og det er der jeg sorterer tanker og senker skuldrene mens jeg jobber eller abre går rundt og koser meg. Vi har også en hage med 12 meter i høydeforskjell så jeg kjenner meg igjen i det du skriver om terrassering og trim:-)
  Ønsker deg en fin ny uke og krysser fingrene for at sommeren kommer!
  Hagehilsen Nora

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Nora. Høydeforskjellen har gitt oss litt utfordringer, men syns vi har løst det greit. I det siste har vi hatt det ganske greit her, Men håper på mer sol. Ønsker deg en fin dag.
   Hilsen Hanne-Lise.

   Slett
 4. Enig med deg i at hagen er til for ens egen skyld, og verdens beste rekreasjon! Du er flink som holder deg til få sorter. Her blir det mye "én av hver", og fort noe kaotisk...
  Ha det fint!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei. Jeg syns at ting blir litt mer ryddig. Kan lett bli litt kaotisk med en liten hage som vår. Ønsker deg en fin dag.
   Hilsen Hanne-Lise.

   Slett
 5. Ballerina er så stilig og villig uten å spre seg for mye, har hatt en i mange år som troget kommer tilbake, skjønner du falt for den.
  Ha en fortsatt fin dag :)

  SvarSlett
 6. Hei Mia. Koselig å høre når noen har erfaring med ting en kjøper. Godt at den ikke sprer seg for mye. Ønsker deg en fin kveld.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
 7. Ja, sommeren byr på både sol og regn i åar.
  Nydelige roser du har, det rosa brudesløret ligner litt på det jeg har,så søt og fin:)
  Ha en fin uke:)

  SvarSlett
 8. Hei Inger Marie. I dag har det vært sol, men blåser veldig. Rosene kommer for fullt nå. Sent , men godt. Ønsker deg en fin kveld.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
 9. Hvilken lykke å ha en slik rose! :) Mente Lykkefunn. Louise odier, var jo bare helt skjønn. New Dawn er også veldig flott.

  SvarSlett
 10. Hei. Det er mange flotte roser. Begynner å få en del, men det er en rose som er favoritt. Nostalgie. Ha det godt.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett