tirsdag 24. oktober 2017

Håp i hengende snøre.

God tirsdag. Håp i hengende snøre. Jeg vil velge å tro det. Her regner og regner det. Sørlendingene lurer på hva galt vi har gjort. Nå begynner det å bli litt vel mye. E 18 som er hovedveien gjennom Agder, står i fare for å bli stengt igjen. Nå får vi håpe på litt lettere vær. I hagen er det veldig bløtt. Ikke så lett å finne noe som blomstrer etter veldig lang tid med regn. Jeg har hele tiden hatt den grønne basisen der. Den er der uansett. Når jeg er på et gartneri, kommer jeg like godt hjem med en grønn plante.


Eføy er en plante jeg bruker mye. Får høre ofte når jeg har besøk at hagen er så frodig. Eføy, sammen med hekker, prydgress, grønne små trær, og andre grønne planter, gjør at hagen alltid ser frodig ut. Noen kan ikke tenke seg å ha eføy. Bak eføy har vi alltid netting. Der hvor den kommer i kontakt med fasaden på huset, løsner vi nettingen og klipper den bak. Slik holder vi kontroll på den.

Her ved inngangen hvor den henger over mur.


Her en klatrerose jeg fikk av en venninne i vår. Har ikke navnet. Først nå har den kommet med en liten blomst. Ligner litt på "New Dawn", men er ikke den tror jeg.
Populært med heuchera her i bloggverdenen. Denne er "Lime Rickey". Ser ut som salat der den står.


I carporten har vi et vedlager til pynt. Litt mer koselig enn bare en vegg.
En gave jeg har fått. En fin dag til dere fra regntunge sørlandet.
Hanne-Lise.

11 kommentarer:

 1. Hei Hanne-Lise. Vått og regntungt her også. Den eneste trøsten jeg finner er at det ikke kommer som snø. Det gjør det jo mange steder akkurat nå. Eføy er en vakker plante, men der den trives godt kan det fort bli for mye av det gode. Treverk og kledning kan bli veldig skadet av den, ja. Her trives den ikke så godt,for vintrene her liker den ikke så veldig. Kjøpte en i sommer som er plantet i en skråning. 'Lime Rickey' er veldig vakker.

  Ha en fin dag i regnværet.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit. Her blir den klippet og holdt i sjakk. Er så drittlei dette været. Fin dag til deg.
   Hilsen Hanne-Lise.

   Slett
 2. Hei Hanne-Lise

  Uha det lyder ikke godt - regn behøver vi ikke mere af - og slet ikke hos jer!
  Her har vi slet ikke fået jeres mængder, men haverne sumper nu alligevel, og der står vand overalt, nye søer overalt...

  Flot vedlager - tænker i også har et i tager af?

  Ha en dejlig uge trods regnen

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten. Det går utover psyken dette været. Håper vi kan få noen dager nå med noenlunde vær. Innerst i carporten har vi en bod. Den er full av ved. Fin dag til deg.
   Hilsen Hanne-Lise.

   Slett
 3. Hej Hanne-Lise!
  Är väldigt förtjust i murgröna, har den på några ställen i trädgården, grönt och fint, och vill man inte att den skall sprida sig, så är det bara att klippa. Lime Rickey är som du säger som ett salladshuvud, fin. Hoppas på bättre väder, så ni inte regnar bort.
  Ha det bra /Marika

  SvarSlett
 4. Hei Marika. Eføy er det mange som ikke vil ha i hagene sine. Jeg skjønner ikke det. Genial til stolper og rør. Vi regner snart bort. Får håpe på litt fint vær etterhvert. Fin kveld til deg.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
 5. Hanne-Lise vi tror på morgendagen.

  SvarSlett
 6. Huff, så trasig at dere skal få så mye nedbør. Føler sånn med dere og tenker på alle ødeleggelsene det fører med seg. Din hage er virkelig et godt eksempel på hvor frodig det blir med bruk av grønt i ulike slag. Jeg har en eføy, som jeg flyttet fra husveggen til et tre i år. Tror det kan bli fint når den slynger seg oppover stammen.
  Måtte regnet stoppe!
  Hilsen Jannicke

  SvarSlett
 7. Huff og huff! Trasig med alt dette vannet! her går dere Bergen en høy gang.. Håper dere står an av denne gangen også!

  SvarSlett
 8. Hei. Det ser ut til å gå bra denne gangen også. Nå håper vi på litt finvær snart.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
 9. Hei Hanne-Lise
  Så flott med all eføyen du har! Jeg hadde en eføy som dekket hele garasjeveggen, men så kom det en kald vinter og gjorde kort prosess:(
  Håper regnet gir seg snart til dere. Koselig vedstabel, veldig dekorativ!

  Ha en fin kveld:-)

  SvarSlett