onsdag 17. januar 2018

Akeleier.

God onsdag. I natt kom noen centimeter med snø, så da har den også kommet her. Det er meldt kaldere, så da blir den nok liggende. Komme seg ut for å ta bilder kan jeg ikke. Det kan bli fine motiver. Får smøre meg med tålmodighet. Det går bedre så jeg håper at jeg snart skal være på bena igjen.


Akeleier. Det latinske navnet er Aquilegia vulgaris. Tilhører soleiefamilien. Takknemlige stauder, trives best i sol, men også i halvskygge. Herdighetssone til H8, unntatt for helt spesielle sorter. Flerårig staude, men lever ikke så mange år. Derfor er det viktig å ta frø. Frøsår seg også selv.Akeleier er en plante jeg ville hatt flere av, hvis jeg hadde mer plass.

Akeleier i hagen min. De finnes i utallige sorter og farger. Ønsker dere en fin dag.
Hanne-Lise.

12 kommentarer:

 1. Taknemlige er også sådan, som jeg oplever akelejer, og dekorative er de allesammen, også dem der sår sig selv lidt rigeligt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marie. En takknemlig staude som jeg husker tilbake fra min barndom. Fin dag til deg.
   Hanne-Lise.

   Slett
 2. Hei Hanne-Lise

  Godt at høre at det går bedre med dig:)
  Og lidt flotte akelejer giver bestemt humøret lidt ekstra!

  Ha en dejlig dag

  SvarSlett
 3. Hei Karsten. Ja, heldigvis. Har enda litt igjen, men det går fremover. Humøret er bedre, og alt blir lysere. Fin dag til deg.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
 4. Hei Hanne-Lise
  Så godt at det går fremover med deg. Hvis du har for lite snø kan jeg sende deg litt ;)
  Vakre akeleier.
  Ha en fin kveld.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit. Det verste er over nå tror jeg. Nå går det bare fremover. Snøen din kan du ha, liker ikke det lille som har kommet her. God kveld til deg.
   Hanne-Lise.

   Slett
 5. Har også mange akeleier, de er så flotte. I fjor dukket det opp en lik den hvite øverste din, bare rosa. Er ikke helt sikker på hvor jeg har fått den fra, men plutselig var den der. Den nederste lys lilla tror jeg også jeg har en som ligner, den nyeste, og den eneste jeg har kjøpt. Min er ganske lav i forhold til de andre, kommer ikke på hva den heter i farten. Ha en fin kveld, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Ingeborg. Skulle gjerne hatt flere i hagen, hadde jeg hatt mer plass. God kveld til deg.
   Hanne-Lise.

   Slett
 6. Hej Hanne-Lise!
  Aklejor är en favorit här med, du har många fina med dubbla kronblad. De är spännande då de kan komma upp med en ny färg.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marika.
   Det blir spennende å se hva som dukker opp. God kveld til deg.
   Hanne-Lise.

   Slett
 7. Hei!
  Akeleier er jeg veldig glad i og de frøsår seg heldigvis.
  Så fint at det går framover med deg. Fortsatt god bedring! Anne

  SvarSlett
 8. Hei Anne.Ja, heldigvis. Alt som en tar som en selvfølge er plustelig ikke det lenger. Lengter etter å komme ut i hagen, selv om det er snø der ute. God helg til deg.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett