tirsdag 6. februar 2018

Hvitt- Del 2.

God tirsdag. Kulda har festet grepet her på sørlandet. Det er iskaldt. I natt tror jeg det har vært den kaldeste natta. Isen begynner å legge seg i bukta, og det er sjelden. Mot slutten av uka er det meldt mildere, så da er vi tilbake til normalen.Her kommer del 2 av hvite stauder og busker. Ser at det er flere av dere som er glad i hvitt. Når en samler planter med en farge blir det rolig og harmonisk. Det er det jeg prøver å få til. Alle som er på besøk her bemerker det. Så til våren og sommeren skal det inn enda flere planter i hvitt.


Japansk kirsebærtre. Prinus / Kojo-no-mai.

Pileurt- Persicaria amplexicaulis  alba.
Sølvlys-Cimicifuga racemosa.
Laurbærbusk- Laurus nobilis.
Hvite floks.
Rhododendron- Cunninghams White.

Hvit anemone.
Magnoliatre- Magnolia x loeberi "Merill".

Hageskrinneblomst-Arabis caucasica. Den første stauden som blomstrer i hagen om våren.
Snøsløyfe- Iberis sempervirens.
Hvit syrin. Kommer fra mitt barndomshjem.
Kristorn- Ilex aquifolium variegata.
Ønsker dere en fin dag.
Hanne-Lise.

6 kommentarer:

 1. Hei Hanne-Lise. Du har mange flotte hvite blomster. Ja, det er mange som liker hvite blomster. Harmonisk og flott blir det.
  Ha en fin kveld.

  SvarSlett
 2. Hei Marit.
  Koselig du synes det. God kveld til deg.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
 3. Det lyder godt nok koldt! Her er det ikke helt så koldt , jeg tror i hvertfald ikke at vandene fryser til. Det er godt med et tilbageblik på haven i blomst og hvor er det fine hvide blomster og træer du har.
  Det er noget særligt at have et hvidt område, blikket drages imod det konstant.
  God aften til dig
  Fra Lisbeth

  SvarSlett
 4. Hei Lisbeth.
  Å ha et hvitt område i hagen er balsam for sjelen og en fryd for øyet. I allefall syes jeg det. Her er det veldig kaldt og ikke snø. Er litt redd for noen planter i hagen. Fin kveld til deg.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
 5. Hej Hanne-Lise!
  Så fint, de Japanska körsbärsträden är så vackra. När jag ser din fina Magnolia, tänker jag på min, och hoppas den klarar vintern. Det enda vita jag har ute nu, är snön som dalar ner.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlett
 6. Hei Marika.
  Det er så synd at de japanske kirsebærtrærne blomstrer så kort. De er flotte i blomst. Ingen snø her, men det har vært veldig kaldt. Er redd for noen av plantene. Håper det går bra. Fin dag til deg.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett