søndag 22. april 2018

Begynner å komme seg.

God søndag. For en forskjell på temperaturen fra idag til i går. Ute er det overskyet og kald trekk, og vi venter på regnet. Vi har hatt noen nydelige dager. Måtte vi bare få flere av de. Bedene begynner å komme seg. Har måtte klippe mye av rosene. Men de som står i isoporpotter har klart seg veldig bra i forhold til de som står ute i bedene. Noe å tenke på. Har begynt å rydde ut av hagestua. Mye blir stuet inn der på vinteren. Når jeg ser tilbake ligger vi nok 2-3 uker senere enn normalt. Det er ikke vanlig her sør.


Denne vet jeg ikke hva er. Kan ligne på tulipanen Concerto, men den er mye gulere. Det er iallefall ikke den jeg har plantet her.

Nydelig er den.

Nederst på tomta har vi en liten bekk. Der vokser det hvitveis. Veldig sen i år som alt annet.

En jobb jeg gruer meg til hvert år er å klippe ned elefantgresset. Det blir 2-2,5 m høyt.
Da er jobben gjort og et år til neste gang.
Plukket av barnehånd. I ettermiddag skal vi i selskap til et av barnebarna som fyller år. Ønsker dere fortsatt en fin søndag.
Hanne-Lise.

11 kommentarer:

 1. lidt køligere er det i dag, selvom solen skinner fortsat. Beskæring af roserne går jeg omkring lige nu som katten om den varme grød. Smukke forårstegn du viser, selvom de måske er forsinket i forhold til andre år.

  SvarSlett
 2. Hei Marie.
  Det er skiftninger i temperaturene. Er det rart vi blir forkjølet. God søndag til deg.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
 3. Hei Hanne-Lise. Ja, det er nok ca tre uker senere her også i forhold til i fjor. Det får vi dessverre ikke gjort noe med. Flott hvitveis!
  Fin kveld til deg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit.
   Vi får ta det som det kommer. Jeg husker når jeg var liten kunne jeg plukke store buketter med hvitveis. Det var stas. God uke til deg.
   Hanne-Lise.

   Slett
 4. Hei Hanne-Lise

  Vi er nok også bagud, men disse dages varme har godt nok hjulpet på det, jeg har endnu ingen store tulipaner i blomst men det kommer nok en af de nærmeste dage.
  Elefantgræs er noget værre noget, mange vælger at klippe dem ned i efteråret hvor stilkene er blødere og så man ikke har bladene flyvende rundt om vinteren:)

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten.
   Jeg er redd for at klipper jeg ned gresset om høsten kan det råtne. Det tør jeg ikke. God uke til deg også.
   Hanne-Lise.

   Slett
 5. Lekker tulipan! Vi ligger også etter normalen og da blir jo våren litt mer komprimert. Da gjelder det å nyte mens den er her :-)) Fin ny uke til deg!

  SvarSlett
 6. Hei.
  Jeg er veldig flink til å nyte. Kroppen har ikke spilt på lag i det siste, så da må jeg ta det litt med ro. Fin uke til deg også.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
 7. Hej Hanne-Lise!
  Den tulpanen är riktigt fin, här dröjer det ett tag innan de blommar. Vitsippor såg jag hos dottern igår, mina är små än så länge. Men det är skönt att inte allt blommar på en gång.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlett
 8. Hei Marika.
  Hvis alt hadde blomstret samtidig hadde det blitt kjedelig. En fin dag til deg.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett