torsdag 27. juli 2017

Bøkhekk og nytt som blomstrer.

God torsdag. Det regner og regner og det blåser. Vi hadde en fin dag i går, så det er ikke bare regn. Vi får håpe at august kommer med litt bedre vær.


Daglilje- hemerocallis. Navnet har jeg ikke.

Agnbøkhekk- Carpinus betulus. Hekken er nå 2 år, og vokser mye. Har på nytt blitt bundet opp . Nederst begynner den å bli tett. 


Astilbe arendsii x jap. "Younique Silvery Pink". For et langt navn.

Fennikel- Foeniculum vulgare. Har flere urter rundt i hagen. Når det nederste platået er ferdig, kommer disse til å bli flyttet ned.
Askenøkkeltunge- Ligularia przewalskii.
Reinfann- Tanacetum vulgare. Sprer seg veldig, og må passes på.
Blomkarse.
Her kommer den røde floksen. Nå ser det ut som det verste regnet har gitt seg. Da skal fruen på jakt etter snegler. God dag til dere.
Hanne-Lise.

14 kommentarer:

 1. Hei Hanne-Lise. Flotte dagliljer og sensommerstauder. Ligularia har ikke begynt å blomstre enda her. Noen planter har veldig lange navn, ja.
  Ha en fin dag

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit. Flere planter jeg ser rundt på blogger blomstrer, men ikke her enda. Det kan være forskjellig. De latinske navnene kan være lange ja. Fin kveld til deg.
   Hilsen Hanne-Lise.

   Slett
 2. Så fin blomstring du har :) Håper sneglene ikke er et stort problem. Akkurat nå kom regnet hit også...

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Gerd Ellen. Jeg har tatt mange i år. Skjønner ikke helt hvor de kommer fra. Ikke oppløftende værutsikter her. Vi kan ikke gjøre noe med det. Fin kveld til deg.
   Hilsen Hanne-Lise.

   Slett
 3. Hei Hanne-Lise

  Flot Astilbe - det er åbenbart et kryds mellem 2 arter så det er ok med et laaaangt navn:)
  tror hele norden får glæde af denne front, og mange mangle jo virkelig regn!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlett
 4. Hei Karsten. Nå kan gjerne regnet holde seg borte litt, men værutsikten fremover lover ikke godt. Fin kveld til deg.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
 5. Jeg skammer meg nesten for å si det men akkurat nå har det begynt å regne, og jeg gleder meg til noen velbehøvlige regndråper, her er det tørt. Er jeg heldig blir det litt mer enn 1-2 mm av det.. men siden må sola komme tilbake. Lærte meg noe nytt nå, i seg ikke uvanlig, men må du binde opp hekken? Synes den hekken er så flott, og ikke så voldsomt mye klipp, eller? Men hvis den må bindes tåler den nok ikke all snø vi pleier kunne få.. Ønsker deg en solig helg :)

  SvarSlett
 6. Hei Mia. Den hekken er opp mot gata. Første året knakk den. Blir litt mer robust med snøen som kommer fra brøytebilen. En treng ikke binde den opp, men vi har valgt å gjøre det. Unner dere regn som har det så tørt. Fin helg til deg.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
 7. Jeg tror jammen du har mer regn enn vi i Bergen har?! Det drypper litt her også men heldigvis har vi lange perioder med godvær innimellom :-)) Heldigvis så har yr bommet :-D Ønsker deg en flott helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei. Det kommer veldige regnbyger med litt sol imellom. Godt at yr kan bomme litt. En flott helg til deg også.
   Hilsen Hanne-Lise.

   Slett
 8. Hej Hanne-Lise!
  Hade hoppats på lite regn idag, men det är inte många droppar och nu ljusnar det igen. Trädgården längtar efter en ordentlig dusch. Det blommar vackert hos dig.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlett
 9. Hei Marika. Med alt regnet er det ikke rart at hagen er frodig. Du kan gjerne få litt av regnet her. God helg til deg.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
 10. Hei Hanne-Lise.
  Det er så mange nydelige blomster du har. Flott farge på dagliljen din. Håper ikke sneglene tar overhånd. Vi har fortsatt snegler selv om det regner altfor lite, men vi vanner og da holder vi liv i sneglene også. Kun en skikkelig hetebølge som kan kverke de tror jeg.
  Ønsker deg dager med fint vær videre i sommer!
  Hilsen Turid

  SvarSlett
 11. Hei Turid. Det er ikke bare med disse sneglene. Har tatt ganske mange i år. Skjønner ikke hvor de kommer fra. Jeg har holdt på med hage en del år, så det blir en del etterhvert. God kveld til deg.
  Hilsen Hanne-Lise.
  SvarSlett