søndag 23. juli 2017

Fremdeles på eden.

God søndagskveld. I dag har det vært regn, sol og vind. Akkurat nå regner det. Ettermiddagen ble tilbrakt på Sør-Arena. Vårt kjære Start slo Kongsvinger 2-1. Supportere har vi vært siden vi var unge begge 2. Det har vært opp og nedturer, men med nye eiere og ny guts i klubben, håper vi at det blir eliteseriespill neste år.
I dag går vi inn i hundedagene. De varer fra 23 juli til 23 august. Et gammel værtegn sier at er det fint vær idag blir det sånn den neste måneden. Er det regn blir det regn. I dag har det vært litt av hvert så vi får se.


Fremdeles er bildene fra Eden. Her blomst på en vivendel.

Inkalilje.
Ligusterhekken er blitt frisert.
En ny rose blomstrer. Har ikke navnet, men tror det er en klaserose.
Denne har jeg fått, så den er navnløs.

Ifjor stod denne rosen i fullt flor. I år kom det en rose. Det er ikke alt en forstår.
Da er rosene som jeg fortalte om i går plantet. En i krukke, og en i bedet. Da er det bare å få tak i klatrestativ.
Bak disse liljene står hvite riddersporer. De knakk i stormen som var for litt siden. Hadde bundet de opp, men tydligvis ikke nok. Så bilder av de får komme til neste år.

Krukkene som det ikke er hull i har vært fulle av vann 2 dager etter hverandre. Stakkars plante.


Eden er den plassen hvor jeg liker meg best i hagen. Plassen her er bare i hvitt og grønt, akkurat som fruen liker det. Da ønsker jeg dere en ny god uke.
Hanne-Lise.

9 kommentarer:

 1. Hei Hanne-Lise

  Frodigt og grønt hos dig - ja, regn og storm kan være hårdt, er jeg bange for at noget skal knække er jeg begyndt at klippe det tilbage før det bliver uvejr, det er meget nemmere og planten tar slet ikke så meget skade:)

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten. Storm og regn er ikke bra for plantene. Da har jeg lært litt til neste år. Ønsker deg en fin dag.
   Hilsen Hanne-Lise.

   Slett
 2. Hei Hanne-Lise! Dere får stadig regn, og her får vi ikke en dråpe. Egerlig når planter knekker i uvær. Vind og regn er en dårlig kombinasjon.
  Ha en fin dag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit. Nå har vi fått nok så det holder. Det er synd med riddersporene, de er nydelig i blomst. Ønsker deg en fin dag.
   Hilsen Hanne-Lise.

   Slett
 3. Hej Hanne-Lise!
  Det är inte bra med för mycket eller för litet regn. Hos mig är det riktigt torrt. Tror att din fina vita klockblomma är Campanula Tachasamense. Den är riktigt fin.
  Ha det fint /marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marika. Takk for tipset. Det er det fine med bloggverdenen at hvis du lurer på noe er det alltid noen som vet. Ønsker deg en fin dag.
   Hilsen Hanne-Lise.

   Slett
 4. Jeg bemærkede især den hyggelige bænk. Der sidder man sikkert godt med et glas eller en kop af en lækker drik og med udsyn til resten af haven.

  SvarSlett
 5. Hei Marie. Benken har min mann laget. Det er min yndlingsplass. Der kan jeg sitte og nyte livet. Ønsker deg en fin kveld.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
 6. Utrolig frodig hos deg! Jeg ble rett og slett forelsket i fuglebad med 3 svarte kuler som du viser. Stjeler ideen:-)
  Hilsen Inna

  SvarSlett