tirsdag 25. juli 2017

Kontrastenes dag.

God tirsdagskveld. Kontrastenes dag. Våknet til morgenen med regn og tåke. En skulle tro det var høst. Guffent var det ute i hagen. Etterhvert klarnet det opp utover ettermiddagen, og det ble helt nydelig. For en forskjell. Ikke moro å være hageeier her nei. Det har regnet og blåst noen dager og det bærer hagen preg av. Jeg vet ikke hva som er best, tørke eller regn og vind. Jeg opplever ting nå som jeg ikke kan huske jeg gjorde før. Alt er ikke bare sorgen, det er mange lyspunkter også.


Blant annet denne "Lilium Pink Perfection". Nydelig. Liljene kommer sent i år, men den som venter på noe godt venter ikke forgjeves.

Høstfloks har jeg i mange forskjellige farger. Her "Plox paniculata Blue Paradise".

Violfrøstjerne "Elin" som vaier over alt annet i bedet.
Litt lavendel er det i fruens hage også.
En busk til med mørke blader. Parykkbusk- Cotinus coggygria.
Dette kan jeg ikke huske at jeg har opplevd før. Regnet som skyller vekk jorda i bedene.
Denne potta er full av vann. Når jeg setter ut potter i bedene, passer jeg alltid på at det er god drenering under. Denne potta har ikke hatt behov for det før nå.
Etterhvert har det blitt en del roser i hagen. Jeg gledet meg sånn til roseflor i år. Med mye vind, opptil storm og regn, har det ikke blitt som forventa. Denne er et typisk eksempel.
Og denne. Flere av rosene har løsnet og falt. Nå håper fruen på litt bedre vær fremover og kanskje litt roseblomstring.
Vi har ingen plen, men masse gangveier, platåer og trapper som skal feies og holdes i orden. Er det mye rusk på disse, virker hagen ustelt. Her har fruen kostet. Er litt oppgitt i kveld, men i morgen er en ny dag med ny guts. Ønsker dere fortsatt god uke.
Hilsen Hanne-Lise.

16 kommentarer:

 1. Ja, dette er ikke godt gammeldags sørlandsvær. Sender en trøsteklem! Du har kostet veldig fint, lekre liljer og floks.

  SvarSlett
 2. Hei Vigdis. Takk for klemmen. Alltid fint med nykostet gangveier. Ønsker deg fortsatt fin uke.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
 3. Hei Hanne-Loise

  Her var dagen lige omvendt, flot klar morgen - men senere kom tågen op fra dalen.
  Imponerende som regnen har skyllet jorden væk!

  Ha en dejlig ny dag

  SvarSlett
 4. Hei Karsten. Det er første gangen jeg har opplevd. I dag skinner solen, men fra i morgen er det meldt regn igjen. Ønsker deg en fin dag.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
 5. Hei Hanne-Lise! Ikke morro nå været ødelegger for alt når man har lagt alt tilrette for at alle plantene skal ha det så bra som mulig. Her våknet jeg til havtåke og 10 grader i dag. Ikke morro det heller - rosene mine blomstrer kanskje i løpet av sommeren. Håper på bedre forhold til oss alle,
  Lena

  SvarSlett
 6. Hei Lena. 10 grader. Uffameg. Nå får vi håpe at august blir bra både i nord og sør. Fin dag til deg.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
 7. Hei Hanne-Lise! Ja, været og ikke minst regnet er ujevnt fordelt. Trist når blomstene blir ødelagt. Flotte trapper og nivåer hos deg.
  Ha en fin dag

  SvarSlett
 8. Hei. Koselig du synes det. Det er trist, men været kan vi ikke gjøre noe med. Fin dag til deg.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
 9. Hei:)
  ja denne sommeren har bydd på påde det ene og andre. Selv om vi vestfold ikke har hatt det værts er det ikke nolmal sommer her heller.
  Men nå tror vi at sommeren fortsetter utover i august:)
  Ha en fin ukeslutt:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Inger Marie. Vi får håpe at vi får en fin august. Vi har hatt noen fine dager i mellom, men det har blåst veldig mye. Fin ukeslutt til deg også.
   Hilsen Hanne-Lise.

   Slett
 10. hej Hanne-Lise, hvor har du en dejlig blog :) Ja, det er liljetid her, mine de første er i blomst og nu kommer der flere og flere.
  Din pink lilje er flot.
  Jeg har også floks Blue Paradise, elsker dens duft og den blå farve.
  Ønsker at I må få noget godt sommervejr, så dine roser kan blomstre fint. I DK har vi heller ikke fået ret meget sommer.

  SvarSlett
 11. Hei. Koselig at du synes det. Jeg elsker roser, så jeg håper på bedre vær. Litt sommer håper vi på nå når august nærmer seg.God ukeslutt til deg.
  hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
 12. Da jeg deadheadede roser i går, opdagede jeg, at nogle af blomsterne var fulde af vand, så roserne har det tydeligvis svært med regnen. Godt du har så mange andre, smukke blomster i haven.

  SvarSlett
 13. Hei Marie. Noen roser tåler regn bedre enn andre. Hadde jeg bare hatt en rosehage, hadde det vært trist. Fin dag til deg.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
 14. Nydelig bilde av passasjen!! Håper rosene får en varm ettersommer:)

  SvarSlett
 15. Koselig med gangveier og trapper. Siste bilde er skikkelig romantisk:-)

  SvarSlett