søndag 20. august 2017

Feilmerking.

God søndag. Regn og sol om hverandre. Nå har det regnet i 3 dager. Ute i hagen råtner det. Vært dårlig vær i Bergen og på Vestlandet, men jammen har vi hatt det her også. Nå er det meldt bedre vær fremover. Nå snakker vi ikke mer om været. Feilmerking. Når en kjøper en plante, stoler en på at det er den som står på etiketten. Jeg har opplevd flere ganger at det ikke er det som det står. Det er litt irriterende.


For eksempel denne dahliaen. På etiketten står det at det skal være Vanessa. Her er det helt andre farger, men nydelig er den. 

Stakkars sommerblomstene.
På etiketten står det at denne skal være liljen Stargazer. Den er ganske mørk rosa. Det er definitivt ikke denne. Men nydelig er den og vidunderlig duft. Den står under pergolaen nedover hagegangen. Der står den i le for regn og vind, så kanskje jeg får beholde den litt.

Hibicustus- Eller syrisk rose som den også blir kalt. Da jeg kjøpte den for flere år siden, var den ca 20 cm. Nå er den et tre på over 2 m. Nederst er blomstene som her og øverst en helt annen farge. Ikke dumt med 2 farger på samme tre. 
Dessverre råtner flere av blomstene.

Gladiol. Ute høljer det ned. Vær så snill, la oss få litt sol og varme. Kanskje jeg blir hørt? Ønsker dere en fin søndag.
Hanne-Lise.

14 kommentarer:

 1. Hei Hanne-Lise. Du har fått mye regn i det siste, og det er ikke hyggelig når det aldri holder opp. Ergerlig med feilmerkede planter. Har opplevd det mange ganger jeg også, så det er nok dessverre ganske vanlig. Nydelig gladiol og fin farge på den.
  Ha en fin søndag.

  SvarSlett
 2. Hei Marit. Jeg får håpe det hjelper, og at det snart holder opp. Hageåret 2017 ble ikke som forventa. Kanskje 2018 blir bedre. God søndag til deg.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
 3. Jeg krydser fingrefor bedre vejr, men sætter ikke forventninger efter det mere denne sommer;)
  Det er ærgerligt med fejlmærkning, svært at undgå at blive lidt skuffet når en anden farve viser sig uanset hvor fin den farve er.
  To forskellige farver i syrisk rose er ikke dårligt, men det er ærgerligt at blomsterne rådner.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Lisbeth. Jeg har heller ikke de store forhåpninger lenger. Håper det blir bedre til neste år. Jeg som har fargesoner i hagen, vil jo gjerne ha den planten jeg kjøper. Go søndag til deg.
   Hilsen Hanne-Lise.

   Slett
 4. Ja, feilmerkinger kan være ganske irriterende. Men så det har lagt seg, kan man som oftest glede seg over dem og tenke st kjær blomst har mange navn:)
  Jannicke

  SvarSlett
 5. Hei. Med fargesoner i hagen skulle jeg gjerne ha hatt den planten jeg kjøper. Når hagen er liten er det ikke alltid like lett å plante den andre steder. God søndag til deg.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
 6. Hej Hanne-Lise!
  Vad synd att dina blommor regnar bort, man vill ju se dem blomma. Har hänt lite för många gånger att det är fel, med dahlia och med lökar. Har en vallmo som är orange, skulle varit vit. Mina digitalis som skulle varit bruna är gula, men det tyckte jag blev bra.
  Hoppas solen kommer till dig /Ha det fint Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marika. Jeg håper på mer blomstring til neste år. Med liten hage vil en jo at ting skal være som en har kjøpt. Fin dag til deg.
   Hilsen Hanne-Lise.

   Slett
 7. Hei Hanne-lise

  Ja, fejlmærkninger er så dumt!
  Jeg er nu ikke helt sikker på at din "Stargazer" er forkert. den kan blive mindre farvet når den står koldt eller i skygge..?

  Ja vi håber på en indian summer nu i september:)

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten. "Stargazer står litt i skygge. Kanskje det. Nå skal vi ha en indian summer. Fin dag til deg.
   Hilsen Hanne-Lise.

   Slett
 8. Håper du får litt sol i hagen, snart! God kveld! Hilsen Lillian

  SvarSlett
 9. Hei Lillian. Nå er det meldt litt bedre vær de neste dagene. Vi får håpe på det. God uke til deg.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
 10. Ja, det er irriterende med feilmerking, opplever det av og til, men fin var den ja. Ha en fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Ingeborg. Alt som blomstrer er flott. Men litt irriterende er det jo. Fin dag til deg.
   Hilsen Hanne-Lise.

   Slett