søndag 6. august 2017

Shopping- og frustrert frue.

God søndag. I dag er det sol. Endelig, men det blåser veldig, og det er ingen sommervarme. Tre av barna er på ferie i Bulgaria. Der er det nærmere 40 grader. Vel mye, men litt varmere kunne vi hatt det her. Det er meldt mye regn i uka som kommer. Vet ikke hva jeg skal si. Da hjelper det å dra på shopping. Det er noen dager siden, men det har ikke vært vær til å være ute. I dag har jeg plantet, og ryddet. Det begynner å bli fullt i fruens hage, men ting får plass allikevel. Her er noen av plantene.


Roser får ikke fruen for nok av. Rosa "Schneemittchen". Det er en klaserose.

Selvsagt måtte fruen komme hjem med et prydgress. Silkekinagress- Miscanthus Morning Light.
Rosa "Romanze". Det er en buskrose.
Purpursolhatt- Echinacea purp alba.
Kjøpte 2 clematis "Miss Bateman". De er plantet ved inngangen til Eden. Håper at det kan bli en hvit portal etterhvert.
2 alunrot-Heuchera purple "Black Beauty".

Rosa "Goldmarie". En klaserose.
Den første gule rosen i hagen.
Så til frustasjonen. Folk her snakker ikke om noe annet enn været. En kald vår, og den dårligste sommeren jeg kan huske på lenge. Sånn som dette har stort sett rosene sett ut. Vi har 53 roser i hagen. Bare noen stykker er ikke remonterende. Ikke vært så mye blomstring. Når de har sprunget ut, har de som regel bare stått noen få dager. Nå er det flere som står med knopper, så vi får håpe på en fin august etterhvert. Flere av de små staudene jeg har kjøpt i år har råtnet vekk. Det gjelder spesielt storkenebb. For å si det rett ut. Jeg er drittlei striregn og vind.

Disse liljene har stått med knopper lenge. Håper jeg vil få litt glede av de. Flere av de andre har bare ramlet av. Det skal regne mye uka som kommer, håper etterhvert på bedre temperaturer og sol. Ønsker dere en fin søndagskveld.
Hanne-Lise.

24 kommentarer:

 1. Shopping kan være balsam for sjela, i alle fall hagerelatert shopping! Her på vestlandet har ikke været vært så ille, vanligvis kalles fellesferien her for fellesbløyte og den regner praktisk talt bort......Vi har hatt noenlunde vær halvparten av ferien, og det er jo bra :) Mye flott du har skaffet deg,seer jeg! August pleier å bli bra, så vi får krysse fingrene :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei. Vi får krysse fingrene. Såg på nettet at der har vært den kaldeste sommeren på over 20 år, og ikke minst den bløteste. Fin kveld til deg.
   Hilsen Hanne-Lise.

   Slett
 2. Hei Hanne-Lise. Shopping hjelper mot det meste, i alle fall hagerelatert shopping ;)
  Mye fint du har kjøpt. Får håpe at været bedrer seg hos deg. Ha en fin kveld.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit. Shopping pleier å hjelpe på. Nå satser vi på en fin august. Fin kveld til deg.
   Hilsen Hanne-Lise.

   Slett
 3. Vi er flere som er dritleie... og jeg bor faktisk på vestlandet, som krepsemor over her. Det har plaskregnet så rosene ligger vannrette ut i bedene, jeg har satt sommerblomster under halvtak, og enda drukner de!?! Nei her har det vært begredelig, og det første sommeren på 17 år at jeg har hatt "skikkelig" hage igjen :-/ Men, shopping kan kurere selv den verste depresjon, så kanskje jeg skal ta meg en tur på staudesalg imorgen. Og plante i garasjen...? ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marianne. En begredelig sommer, så sant så sant. Nå krysser vi fingre for en bra august. Fin kveld til deg.
   Hilsen Hanne-Lise.

   Slett
 4. Hei Hanne-Lise

  Ja liljer kan finde på at kaste sine blomsterknopper når vejret ikke er med dem. men så får den ekstra kraft til løget og året efter!
  Jeg shopper også - på nettet- vi har jo så let ved at få varer fra de andre EU lande..... Lidt godt fører det med sig!
  Flotte roser du har fået dig - og husk, næste år bliver med garanti anderledes;)

  Ha en dejlig ny uge.

  SvarSlett
 5. Hei Karsten. Hurra. Da vil jeg få flotte liljer til neste år. Håper det. Har ikke så god erfaring med å handle på nettet. Derfor du har så mye flott. Den kaldeste og våteste sommeren på over 20 år, klart det kan bare bli bedre. Fin kveld til deg.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
 6. Hej Hanne-Lise!
  Idag har det regnat hela dagen, men ett stilla regn, och det är bara skönt. Värme upp till 40 grader är inte skönt. Bra att komma iväg och shoppa litet, men synd om dina växter som far illa. Det har varit stora översvämningar i Värmland, värmebölja i Europa, vädret är verkligen upp och ner.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlett
 7. Hei Marika. Ja, været er opp og ned. Hadde vi bare fått stille regn, hadde det ikke vært farlig. Vi kan ikke gjøre noe med det. Fin kveld til deg.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
 8. Hei Hanne-Lise. Jeg kan veldig godt forstå at du blir deprimert av så mye regn. Her i Vestfold er vi ikke fornøyd før vi har godt over 20grader i skyggen og 20 grader i vannet. Tørke på grunn av lite nedbør kan vi faktisk gjøre noe med. Nå kjenner jeg at jeg er veldig fornøyd med den sommeren vi har hatt (og den er ikke slutt) og har STOR medfølelse med alle dere med så mye regnvær.
  Du må kose deg med alle de flotte blomstene du har kjøpt deg og det blir helt sikkert bedre sommer neste år!
  Hilsen fra Turid

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Turid. Vi får ikke håpe at sommeren er over enda. Akkurat nå regner det, men skal lette utover dagen. Fin dag til deg.
   Hilsen Hanne-Lise.

   Slett
 9. Uff, lätt att förlora humöret med en sån sommar, allt klafsar. Vet vi hade en våt sommar och då klippte jag av roseknopparna och lät dom blomma inne till slut, bättre det än at dom regnade sönder.

  SvarSlett
 10. Hei Mia. Jeg har også tatt inn litt roser. Jeg blir rett og slett litt lei meg, men vi kan ikke gjøre noe med det. Nå regner det, ikke noe nytt. Fin dag til deg.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
 11. Har den største forståelse - det jag oså gjort i min værfrustrasjon - dratt og brukt myyye penger på hagesenter :) Det hjelper faktisk!
  Håper det tørker opp hos deg snart.
  Her ligger tåken og de sedvanlige 11-12 gradene. Jaja!
  Ha det fint!
  Lena

  SvarSlett
 12. Hei. Det hjelper faktisk litt å bruke litt penger på det man har stor lidenskap for. Nemlig hage. Den kaldeste og våteste på over 20 år. Da har man lov til å klage litt. Ute regner det. Ikke noe nytt. Fin dag til deg.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
 13. Hei Hanne-Lise. Flotte roser og spennende alunrot. Stilig med prydgress. Har sådd et prydgress som heter silkebygg. Kommer i et innlegg senere. Tusen takk for alle koselige kommentarer hos meg! :) Håper du får bedre vær! Ha en fin kveld. :) Hilsen Lisa

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Elisabeth. Jeg likte veldig godt fargen på bladene på alunrot. Prydgress har jeg dilla på. Regnet har gitt seg, og jeg ser antydning til blå himmel ute. Fin kveld til deg.

   Slett
 14. Schneewittchen er en veldig flott rose som du vil få mye glede av. Ha en fin uke!

  SvarSlett
 15. Hei Vigdis. Det var koselig å høre. Fin kveld til deg.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
 16. Hei Hanne Lise.
  Har hatt barn og barnebarn i Italia siste uka, og der var det varmt.
  Her har vi jo hatt det veldig tørt, savnet regn og har endelig fått det. Men shoppe planter tror jeg vi gjør uansett:-)
  Håper dere får en fin august.
  Ha en fin kveld/Eirin

  SvarSlett
 17. Hei Eirin og Lars. Jeg håper også på en fin august. Nå er det snart mye salg, så da blir det vel enda flere tenker jeg. Fin kveld til dere.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
 18. Dere har hatt en fryktelig dårlig sommer stakkars. Håper den blir nedre neste år!

  SvarSlett
 19. Hei Sara Kristina. Det håper jeg inderlig. Kan ikke bli verre enn dette. Fin kveld til deg.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett