onsdag 2. august 2017

Grått og atter grått.

God onsdag. Det regnet mye i det siste, og mer skal det komme. Hva skal vi si? Mot helga er det meldt lettere vær, så vi får håpe på det da. Alt dette regnet har gått ut over hagen, særlig sommerblomster og roser. Ute er det vått. Ikke noe moro i det hele tatt.


Ikke moro når cosmos blir seende sånn ut. Heldigvis er det en del knopper på de.
Med litt sol og varme vil disse komme seg igjen.
Ikke så mye hvitt igjen her.
Slik ser flere av rosene ut. Har etterhvert skaffet meg en del roser. Hadde håpet på mye flor. Så vi får håpe at august kan komme med litt sommer.
Sukk. Det var ikke lenge jeg fikk beholde lilium regale. Har plantet de i ly av et syrintre, men i går falt de 2 som var igjen av. Får håpe til neste år at det blir bedre vær når de blomstrer.
Dette er en kjempeverbena. Helt vissen. Vet ikke hva som har skjedd.
I en hage er det ikke bare glamor. Når ikke værgudene spiller på lag, er det ikke så mye vi kan gjøre med det. Her viser jeg noe som blomstrer. Hortensiabusken blir flott i år.
Winchester Cathedral står under halvtak.


I ettermiddag skal jeg hjem igjen til heimbygda mi. Der skal jeg på hagevandring i en rosehage. Gleder meg. Da ønsker jeg dere en fin dag.
Hanne-Lise.

13 kommentarer:

 1. Så trasig at du ikke får sol! Nydelige hvite blomster du viser, så godt at noen likevel trives godt. Hvit Lavatera er flott. Kos deg i ettermiddag, Hanne-Lise!

  SvarSlett
 2. Hei Vigdis. Det er trasig. Vi har hatt mye vind og regn på sørlandet i år. Evig optimist. Håper på en fin august. Fin dag til deg.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
 3. Hei Hanne-Lise. Ja, det er så kjedelig å bare få regn, og sommerblomster takler det dårlig. Får håpe det blir bedre fremover.
  Ha en fin dag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit. Jeg tar gjerne imot noen dager med sol. Blir litt mye regn nå. Fin kveld til deg.
   Hilsen Hanne-Lise.

   Slett
 4. Hei Hanne-Lise!
  Huff så sørgelig - når man går og gleder seg til blomsterfloret. Akkurat det der vet jeg mye om. Håper det retter seg og tørker opp.
  Ha en fin kveld,
  Lena

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Lena. Været rår man ikke over, og kjedelig er det når det blir sånn. Håper det retter seg. Fortsatt fin uke til deg.
   Hilsen Hanne-Lise.

   Slett
 5. Hei Hanne-Lise

  Ja blomster er lavet til solskin, regn og gråvejr er trist i længden!

  Ha en dejlig aften - trods alt:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten. En hage og blomster trenger sol ja. Det eneste positive er at man slipper å vanne. Fortsatt fin uke til deg.
   Hilsen Hanne-Lise.

   Slett
 6. Hej Hanne-Lise!
  Tråkigt när växterna blir förstörda av regnet. Du får glädjas at de andra som är så fina, som Hortensian, och den sista blomman, undrar jag vad det är. Känner inte igen den.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlett
 7. Hei Marika. Ja, det er andre ting i hagen som kommer. Jeg har ikke navnet på blomsten på det siste bildet. Fortsatt fin uke til deg.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
 8. Når man deadheader blomsterne, kan man mærke, at de er fulde af vand, og det gælder ikke kun de fyldte roser. Nu vil vi have det sommervejr!

  SvarSlett
 9. Hei Marie. Helt enig. Nå vil vi ha litt sommer. Blir lei regn dag etter dag. Fin dag til deg.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
 10. Vakre hvite blomster! :) Kan tenke meg de lyser godt opp i skumringen. Synd med alt regnet.

  SvarSlett