lørdag 1. mai 2021

Frustrert frue.....

 God 1. mai.

Da legger vi april bak oss og ønsker mai velkommen. Ifølge lokalavisen har vi hatt den kaldeste april på 45 år. Da håper jeg at mai blir varmere.Dere som har fulgt bloggen en stund vet at jeg har mye gress plantet i hagen. Både ute i bedene og potter. Gressene som er plantet i bed har klart seg bra, men ikke de som stod i krukker. Vi hadde frost fra nyttår til midt i februar før vi fikk snø. Gressene hadde jeg hatt i flere år. Krukkene ble pakket inn i bobleplast. Allikevel klarte de seg ikke. 2 bambus som vi hadde nede ved bassenget gikk også.  Ikke nok med det. Stauder som jeg har hatt i flere år ser jeg heller ingen ting til. Kan ikke huske at jeg har klippet så mye brune grener av rosene. Det er liv i de, så de kommer seg nok igjen. Nå er det nok syting. 


Litt blomstring er det men ikke mye. 


Hvis vi sammenligner 1.mai med ifjor er det ikke kommet langt her. Har ikke plantet ut vårblomster på grunn av det kalde været. 


Her maler mannen klosser til å ha under krukker. Svart til sorte krukker og grå til grå krukker. Store klosser til de store krukkene. Vi lærte litt av skaden vi har hatt. Effektivt og billig. 


 


 

                          Denne palmen har stått i hagestuen i vinter og har kommet seg veldig.


I hagestuen står engletrompeten full av blomster. Der blir den stående til været ute blir litt varmere.


I høst satte jeg flere stiklinger av Angel Wings. De har klart seg fint og jeg har fått flere nye planter.


 Ting begynner å komme på plass. Plante ut sommerblomster gjør jeg ikke før etter 17. mai.


 I dag ble lyslenkene hengt opp forskjellige plasser i hagen. De gir et fint lys om kvelden i sommerhalvåret.


 Hils på Liam. Han er 5 mnd og sjarmerer oss i senk. Fikk lov av foreldrene til å vise bildet. Vårt nest yngste barnebarn er 9 år, så det er veldig koselig med en liten en igjen.
Ha det godt og ta vare på hverandre.
Hanne-Lise.

 

7 kommentarer:

 1. Hei Hanne-Lise.
  Fint du fikk lov til å vise bildet:-)
  Godt at rosene har klart seg. Her blir det flere å bare spa opp.Litt kjipt at den vi syntes var den fineste er totalt uten liv, og vi har ikke navnet...
  Deilig at dere er godt i gang, og at du virker inspirert (også med blogg)
  Ha rn fin helg/Eirin

  SvarSlett
 2. Hei Hanne-Lise
  Ja, det har vært en usedvanlig kald vinter og vår dette året, og det har dødd veldig mange planter her også. Så lenge det er grønt nederst på stilkene til rosene skyter de nok på nytt fra rota. Synd med bambusen din da.
  Så koselig med nytt barnebarn!

  Ha det godt.

  SvarSlett
 3. Ja, det er det samme her, med en rekord-kold april, men så må man være tålmodig og vente på blomstringen. Til gengæld er det ærgerligt du har mistet mange græsser og bambus.
  Men haven ser jo fin ud endda, og det er en god idé med træklodser under potterne. Det bruger vi også, men vi maler dem ikke:) Der er styr på stilen hos dig!
  Hyggeligt med besøg af sidste nye skud på stammen!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
 4. Hej Hanne-Lise!
  Jag köpte ett gräs förra året, och är inte riktigt säker på om det har klarat sig. Det får stå kvar ett tag. Det har varit riktigt kallt, alltid tråkigt när växterna inte överlever. Trevligt med ett nytt barnbarn.
  Ha det gott /Marika

  SvarSlett
 5. Tillykke med barnebarnet, han er da en charmør.
  Ærgerligt med dine krukker, det har været en relativ kold vinter her også. Det vil hjælpe at hæve krukkerne op på klodserne, så god arbejdslyst.
  Flot med dine Angel Wings. Jeg så dem i en udstilling i Tivoli hvor Claus Dalby havde brugt dem i opstillingen, det så virkeligt fint ud.
  Dejligt at du blogger igen.
  Ulla

  SvarSlett
 6. Hei Hanne-Lise,

  Så leit at du har mistet så mye planter og gress. Vi har også hatt en usedvanlig kald vår, og det er meldt nattefrost til uken, men våren går jo uansett sin gang der ute i hagen.

  Alltid deilig med små barnebarn :-)) Vi har også hatt en liten gutt på lån i helgen.

  God vår i hagen!
  Hilsen Marit

  SvarSlett
 7. Så smart med klosser under krukkene. Irriterende med alt som mistes. Jeg hadde noe elefantgress som stod og ventet på sin endelige plassering i krukker, jeg ser i hvert fall ingenting til dem. Blir en spennende vår for å se hva som har klart seg, og hva som ikke har. Får håpe på det beste. Ha en fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett