lørdag 15. mai 2021

Midten av mai....

 God lørdagskveld.

Da er vi kommet til midten av mai. Herlighet å fort tiden går. Med mye regn og litt bedre temperaturer kommer det seg litt i hagen. Oppdager etterhvert at det er flere planter jeg ikke ser noe til. Ergerlig, men sånn er det bare.Clematis alpina plena. Har plantet noen clematis som henger over rekkverket. De har klart seg bra, mens flere andre har gått. Lar de stå, men dessverre tror jeg ikke de kommer.  


                                                                     Her en alpina til.Dvergblodplomme- Prumus cistena.
 

Enda en liten busk. Magnolia Stellata.


 Dette er ikke noe flott syn. Dette gresset var vintergrønt og jeg hadde hatt det i flere år. Den kulden som kom fra midten av april og frem til mai skulle vi gjerne vært foruten. Da ble gressene som stod i krukker seende sånn ut. Da har jeg flere krukker jeg kan plante i.

                                                                            Palmene som stod i hagestua har nå kommet ut. De har blitt store og er dekorative der de står.Knopp på peon. Den skal være hvit.


Engletrompeten er også kommet ut og står ved bassenget.
 


 I dag ble det tent opp i peisen i hagestua. Den har blitt gjort ren og klar for sesongen. Hytta vår som vi kaller den. Ute i dag har det regnet og det er kaldt. Været for nasjonaldagen ser heller ikke bra ut. La oss håpe at det blir bedre enn de har meldt.
Ha det godt og ta vare på hverandre.
Hanne-Lise.


3 kommentarer:

 1. Hei Hanne-Lise
  Ja, denne vinteren har vært tøff for mange planter. Flotte clematis hos deg. Det er meldt om dårlig vær her også, så 17. mai blir nok feiret innendørs i år.
  Ha en fin 17. mai! 🇳🇴

  SvarSlett
 2. Jeg likte godt den fylte hvite Alpeklematisen. Engletrompeten blomstret flott. Jeg har også mistet en del planter i vinter.

  Ha en fin 17 mai helg!

  SvarSlett
 3. Hej Hanne-Lise!
  Dina klematis är fina, alpklematisarna är tuffa. Köpte ett gräs förra hösten, men tror att det har dött. Min magnolia är också väldigt liten, men de blommar fint.
  Ha en skön söndag /Marika

  SvarSlett