søndag 23. mai 2021

Pinse- og dårlig vær.

 God søndag.

Da er vi i pinsehelgen. Stille og rolig. Været er dårlig så det blir for det meste å holde seg innendørs. Med det smittetrykket Kristiansand har nå angående corona, gjelder det å holde seg mest mulig i ro. Har fått første vaksinedose og skal snart ha nr. 2. Da vil fruen føle seg tryggere, men skal fortsatt være forsiktig.Rhododendron-Cunninghams white. Ikke lenge siden den begynte å blomstre så det er sent i år ja. 


Rhododendron- Scarlet wonder.


 Kanskje ikke så ofte å se i norske hager. Bergblom- Bergenia.


Det hvite taket. Kattehalebusk- Actinidia-kobmikta. Det hvite på bladene blir rosa etterhvert.


 Ikke alltid en trenger mye jord for å vokse. Denne står i en sprekk i fjellet og har minimalt med jord.


 En enkel tulipan. En må forvente når en har hage at det er ting som går. I år har det vært mye. Har nevnt det før. Den kulden fra midten av april til mai tok knekken på mye her. Ikke mye vårblomster og lite eller ingen blomstring på syrintrær og frukttrær. Så en får glede seg over det som kommer.


Laurbærbusk- Laurus nobilis. Er så nydelig nå om våren.


Har mange hosta som står i krukker. De har klart seg bra.


Også denne. Yellow- red. Den vokser i en vanlig ampel og har ingen isolasjon.


Nedover hagegangen.  Det begynner å vokse til. Da har vi bare en uke igjen av mai og vi får håpe at det snart kommer litt varme.
Ha det godt og ta vare på hverandre.
Hanne-Lise. 

 

 

 

 


9 kommentarer:

 1. Hei Hanne-Lise

  Du er allerede ret godt hjulpet efter første vaccination, men 'better safe than sorry' som de siger:)
  På trods af vejret har du da meget flot at vise, og haven præsenterer sig rigtig godt!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlett
 2. Hei Hanne-Lise
  Så flott at du har fått 1. vaksine. Ja, det har vært mye smitte i ditt område har jeg lest. Det er jo en sen vår selv hos deg, og mye har dødd her også i vår. Det er ergelig med døde planter, men sånn er det bare i år.
  Ha en fin kveld.

  SvarSlett
 3. Hvor har du mange fine blomster og bladplanter i haven. Din bergenia har en smuk blomsterfarve. Det ser ud til, den blomstrer villigt. Jeg har en del bergenia i haven, men de har desværre kun ganske få blomster.
  Kattehalebusken kalder vi kamæleonbusk på dansk. Vi har den også i haven, og jeg synes, den er både dekorativ og sjov med de skiftende farver.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
 4. Dejligt billede af den hvide Rhododendron, men også fint at se så flotte Hosta. Godt du har fået første vaccine, den hjælper jo meget!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
 5. Det føles betryggende at have fået det første stik, og efter det andet slipper man heldigvis for at skulle testes igen og igen. Din have er allerede godt i gang. Omkring havegangen er bunddækket allerede helt tæt.

  SvarSlett
 6. Hei Hanne-Lise.
  Vi har slitt med usikkert nett, og er uten nett i perioder, så det er lte kommentarer og innlegg fra oss, men fra 1.juni skal alt være i boks.
  Det er mye som må graves opp og kastes hos oss også pga dyp tele, og vårsol. Godt du snart er fullvaksinert. Vi er fullvaksinert,men i forhold til uvaksinerte er jo reglene de samme..
  Flotte rododendron, og- hosta er supre å ha i krukker:-)
  Ha det godt/Eirin

  SvarSlett
 7. Hej Hanne-Lise!
  Mycket fint i din trädgård. Hoppas allt är bra med dig.
  Ha det gott /Marika

  SvarSlett
 8. Nydelig farge på bergeniaen din. Ja, med smittenivået på sørlandet får du holde deg hjemme i hagen, vi er heldige vi som har hage. Ha en fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 9. Hei!
  Ja, vær har det vært nok av i mai. Nå blir det visst bedre! Cunninghams white er så nydelig! Ha det godt!
  /Irene

  SvarSlett