torsdag 10. juni 2021

Akeleier- og litt til.

 God torsdagskveld.

De siste dagene har det vært full sommer. Nå skal det bli litt kaldere og det er ikke fruen imot. Syns det blir litt i varmeste laget, men jeg skal ikke klage. Har sittet i paviljongen, badet litt og tatt livet helt med ro. Trettheten er der enda så det blir mye soving. Ja,ja. Det kunne vært verre bivirkning. Da har akeleiene begynt å blomstre. Ca en måned etter det som har vært vanlig de siste årene. Her Aquilega "Winkey red White".


 Denne har jeg ikke navnet på.


 Aquilega vulgaris "Clementine white".


Alpeclematis er også stilig når den er avblomstret.


Syrintreet er blitt kuttet godt. Det kom ingen blomster i år og vi trenger sol inn i hagen. Ikke lenge før det kommer seg igjen.


Kattehalebusken blomstrer.


 Dette er ikke greit. Det virker som noen roser er mer utsatt enn andre. Det er ikke annet å gjøre enn å knipe de av etterhvert.


 Allium. Ute skyer det over og det blir nok endring i været.
Ha det godt og ta vare på hverandre.
Hanne-Lise.

 


 

 

 
5 kommentarer:

 1. Så fine Akeleier som blomstrer hos deg nå og store fine Allium. Håper bivirkningene av Coronavaksinen din snart gir seg.

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 2. Din fyldte, hvide akeleje nyder jeg hvert år. Syrener hører ligesom til i sommerhaven, men vokser også ret voldsomt, så ind imellem bliver vi nødt til beskære dem på bekostning af blomstringen.

  SvarSlett
 3. Hei Hanne-Lise
  Så mange flotte akeleier du har! Den hvite er helt magisk vakker. Akeleier er så fine selv om de sprer seg litt for mye her.
  Ha det godt.

  SvarSlett
 4. Hej Hanne-Lise!
  Aklejor är favoriter. Dina är fina. Den blåa namnlösa är väldigt lik Barlow aklejorna. Har den i svart, blått, vitt och rött ibland skiftar de svarta mot lila.
  Ha det gott /Marika

  SvarSlett
 5. For noen flotte akeleier du har, spesielt den øverste. Ha en fin kveld, hilsen Ingeborg

  SvarSlett