onsdag 1. februar 2017

1. Februar.

Da er vi inne i februar. Forhåpentlig den siste vintermåneden. Ute er det surt og kaldt, ikke noe vær til å være ute i hagen. Det er meldt sludd og snø de neste dagene. Fruen går og lengter etter mer varme og sol. Jeg får bare holde ut litt til. I dag viser jeg nedover hagegangen og Edens plass. Det er moro å se på disse bildene, og se hvordan hagen har utviklet seg. Mye har jeg plantet oppover årene. Mye har bukket under, mens andre ting har klart seg bra. Det jeg søker er at hagen skal være frodig, og utstråle ro og harmoni. Jeg bruker mye grønt, men det er også litt plass både til roser og stauder. Hagen er liten, så det er så mye jeg har lyst på, men har ikke plass. Det er ikke mye bed, så jeg må bruke mye krukker. Det gjelder å planlegge, kanskje tenke litt annerledes. Jeg har flere prosjekter på gang, skal flytte litt rundt på ting, og lage litt nytt. Å som jeg gleder meg til å ta fatt. Det var litt hagefilosofi i dag.
Dette bildet er fra noen år siden. Denne gangveien lå helt til ifjor. Den var ikke bygd for den trafikken som er nå. Folk snublet i steinene noen ganger. Nå er den gjort bredere og er rett.
Slik ser gangveien ut nå. Bredere og rett.
Her er bildet tatt fra andre veien. Det var 2 bueganger her med sorte jernstenger. De rustet etterhvert, og er nå tatt bort.
I plassen for buegangene ble det ifjor lagt en stor pergola i samme stil som de andre nedover. I hovudsak er det rosa og blått her.
Her står en på Eden og tar bilde oppover.
Har ikke noe eget bilde av Edens plass, men her ser dere litt av den.
Her er Edens plass i dag. Til våren skal det gjøres litt om her. Her er det hvitt som gjelder.
Før var det et steinbed her. Da den nederste muren gikk raste alt her. Idag ligger havestua her.

Her den gamle terrassen. Den ble revet, og idag ligger jacuzzi her. Da har jeg tatt dere med på tur tilbake i tid og nå. Vi planlegger mye, og tenker stadig fremover. Planlegging er jo halve moroa, ikke sant? Ønsker dere en fin dag.
Hanne-Lise.

5 kommentarer:

 1. Hei. Ja, planlegging er halve moroa. Flotte hageganger og pergola. Her er det også surt og kaldt. Lenge til vår her tror jeg.
  Ha en fin kveld

  SvarSlett
 2. Hei. Surt og kaldt. Rundt 0 Grader. Må nok vente på våren. Ønsker deg en fin kveld.

  SvarSlett
 3. Hei. Ja planlegging er viktig, og morsomt.Og, så lekkert det blir! Tre pluss her i dag, innbyr ikke til hagearbeid kombinert med regn! Ha en fin uke.

  SvarSlett
 4. Hei. I dag snør det. Tror det går over til regn. Godt at vi får det nå, og ikke i mars/ april. Ha en god dag.

  SvarSlett
 5. Det var en spennende hage. Alt er som det skal være da når det blir endret litt over tid. Det er det som er moro :)

  SvarSlett