lørdag 19. mai 2018

Litt lei meg....

God lørdag. Nydelig vær. Sola skinner og her ventes det storinnrykk av barn og barnebarn. Bassenget er klart, bare å hoppe uti. Det har barnebarna mast om lenge. Fruen har benket seg foran tv for å få med seg litt av prinsebryllupet i England. Mye av hagen er plantet i krukker. Flere av rosene som stod i store frostsikre krukker har gått. Rosene har jeg hatt i flere år, og vi har hatt harde vintre her før. Men i år var det slutt. Rosene som står i isoporpotter har klart seg bra. Så da blir det bare slike potter heretter. Jeg er heldig som bor i en klimasone hvor en kan plante i krukker. Ute i bedene er det gått flere stauder. Særlig floks. Kulden vi hadde før snøen kom tok knekken på mye. En kan ikke gardere seg, men er litt lei meg.


Men det er mye som har klart seg. Laurbærbusk- Laurus nobilis L. Flere av plantene har hull i bladene. Vet ikke hva det kommer av. 

Laurbærbusken er et syn når den står i blomst.
Frisk farge på valmuer.
Storkonvall.
Strutsebregnene er dekorative.
Blomst på trepeon. Har ikke navnet.
Clematis. Her plantet jeg en rød, men som dere ser er den ikke det. Uansett fin er den.

Hostaene skyter i været.
Løytnantshjerte- Dicentra spectabilis bleeding heart. Ønsker dere en fin pinsehelg.
Hanne-Lise.

16 kommentarer:

 1. Hei Hanne-Lise.
  Ja, sånn er det bare. Ting som er plantet i krukker er mye mer utsatt. Det kan jeg ikke gjøre her. Her må alt plantes i bakken.
  Flotte løyntnantshjerter!
  Ha en fin kveld.

  SvarSlett
 2. Hei Marit.
  Her ligger vi i sone 1-2, så plante i krukker skal gå fint. Har 2 bambusbusker som er plantet i store baljer. De klarte seg fint. God pinsehelg til deg.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
 3. Øv, det er så ærgerligt at miste veletablerede planter. Man kan selvfølgelig godt købe nogle nye, men der går jo et par år, før de har samme størrelse og udstråling.

  SvarSlett
 4. Hei Marie.
  En kan kjøpe nye, men som du sier , det tar noen år før de blir litt store. Rosene har gått, men glematisene som er plantet i samme potter lever. Fin pinsehelg til deg.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
 5. Hej Hanne-Lise!
  Tidigt med blomma på vallmon. Köpte några nya plantor förra året på mässan, skall bli spännande att se vad det är för färg på dem.Den första jag planterade för flera år sedan skulle vara vit, men det blev en orange. Mycket vackert löjtnantshjärta.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Maribel.
   Både denne og den hvite blomstrer. Kanskje tidlig, mens andre ting er sent ute. Fortsatt god pinse.
   Hanne-Lise.

   Slett
 6. Hei Hanne-Lise

  Krukkerne er nok frostsikre, men det er rosen jo ikke. Så hvis potten ikke isolerer så går rosen til...
  Flot træpæon, det er ikke alle der har navn.

  Ha en dejlig aften

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten.
   Rosene har jeg hatt i flere år, men denne vinteren klarte de ikke. Trepeonen er flott . Noen ganger er den rosa, andre ganger gul. Fortsatt god pinse.
   Hanne-Lise.

   Slett
 7. Du har stadig mange fine ting i haven, trods tabet af roser og floks i vinterens kulde. Børn og børnebørn skal nok muntre dig op i dagens løb, så hav en rigtig fin pinse!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Ulla.
   Nye roser er kjøpt. Det tar noen år før de tar igjen de som gikk. Alltid koselig å ha barn og barnebarn her. Fortsatt god pinse.
   Hanne-Lise.

   Slett
 8. Roser har vi problemer med å få til her også, selv om vi har et mildt klima. Men et par greier seg bra, og nå er det bare å sprøyte mot lus...Regner med at barnebarna koste seg.
  Vakker trepeon:-)
  Ha en fin kveld/Eirin

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Eirin og Lars.
   Har en del roser i hagen. De fleste klarer seg bra. Lusa er igang her også, så det er bare å sprøyte. Barnebarna stortrives her. Fortsatt god pinse.
   Hanne-Lise.

   Slett
 9. Alltid trist når plantervikke overlever vinteren. Kos deg masse resten av pinsen!

  SvarSlett
 10. Synd med roser som ikke klarer seg, er et par som ser veldig historie ut her også ser jeg. Smart triks han viste han gartneren i Hagen min, der han foret krukken med et gammelt liggeunderlag. Ha en fin kveld, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 11. Flott laurbærbusk!
  Ja denne vinteren har tatt knekken på mye hos mange. Synd at du har mist mange stauder. Min fine hortensiahekk har fryse helt ned denne vinteren. Men den kommer igjen fra bunn, men det tar da så lang tid...før den blir stor igjen.
  Ha en fin uke:)

  SvarSlett
 12. I see your blog daily, it is crispy to study.
  Your blog is very useful for me & i like so much...
  Thanks for sharing the good information!
  starbet promotion

  SvarSlett