tirsdag 1. mai 2018

Velkommen mai.

Kom mai du skjønne milde. Mildt er det ikke. Kaldt er det ute.Nå er det meldt varmere mot helga, og velkommen skal den være. Har sittet i drivhuset og sådd litt i dag. Regnet trommet mot taket. Vi bruker hagestua til å oppbevare planter. Når det er så kaldt får jeg de ikke ut. Drivhuset står på det nederste planet. Å flytte på store potter opp og ned trappene er ikke aktuelt. Dermed må jeg vente litt med å få gjort ren hagestua. Det kommer, det kommer.


Nede i kjelleren blomstrer det som bare det. Har en regel at jeg planter ikke ut sommerblomster før etter 17 mai. Her surfina som skal være i blomsterkassene ved bassenget.
Og her lys lilla.
Litt av et flor.
Da er det sådd litt.
Nye planter av Silver Falls.
Denne planten har jeg ikke hatt før. Trifoluim Repens. Ble litt sommerplanter i dag. Med dette kalde været stagnerer det litt ute. 
Her en litt annerledes eføy. Hedera hel."Goldchild". Nå har det sluttet å regne, men det frister ikke så mye å være ute. Ønsker dere fortsatt en fin 1 mai.
Hanne-Lise.

11 kommentarer:

 1. Hei Hanne-Lise

  Her sluddet det i dag, og det la seg oppe i åsene her. Nå ser jeg frem til at varmen skal komme. Så flott det blomstrer hos deg. Det blir fint når du får plantet de ut.
  Her har jeg kun plantet ut stemorsblomster enda. Mai er lunefull, og plutselig er det nattefrost.
  Ha en fin dag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit.
   Etter en hard vinter og kald vår håper vi at varmen er rett rundt hjørnet. Det trenger vi. Gleder meg til å plante ut. Fin dag til deg.
   Hanne-Lise.

   Slett
 2. Nydelig eføy! Du har alt klart til sommerblomstring, herlig!
  Ha en fin kveld!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Vigdis.
   Gleder meg til å få plantet ut. Når barnebarna overnatter her lurer de på om de sover i et gartneri. Hm. Fin dag til deg.
   Hanne-Lise.

   Slett
 3. Da har vi samme været, jeg satt værfast i drivhuset en times tid,(helt nederst i hagen), etter at jeg hadde flyttet det meste av pelargoniaene fra planterommet på uthuset og inn i drivhuset, mellom bygene. Samme regel som deg, ingen sommerblomster ut før etter 17.mai.
  Ha en fin kveld/Eirin

  SvarSlett
 4. Hei Eirin og Lars.
  Det var litt stemningsfullt å sitte der nede med stearinlys og kaffi og høre regnet på taket. Fikk det rådet av en gartner for mange år siden. Sommerblomster tåler heller ikke mye. Fin dag til dere.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
 5. Hei Hanne-Lise

  Alletiders at du har den kælder! Det ser godt ud- også med dine nysåninger!

  Her er der pause i regnen til den begynder igen om et par timer...

  Ha en dejlig aften

  SvarSlett
 6. Hei Karsten.
  Kjelleren er jeg glad for. Litt pause i regnet her også. Fin kveld til deg.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
 7. Hej Hanne-Lise!
  Fina inköp du gjort, har också planterat i krukor och korgar. Vi har fått en del regn och i helgen frös jag på ridtävling. Har äntligen fått mina tomatplantor omplanterade, känns bra. Dagen börjar med solsken.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlett
 8. Hei Marika.
  Surfinaen står i kjelleren enda. det er for tidlig å plante den ut. Fin dag til deg.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
 9. Nydelige blomster. Ser du har sådd litt du også. :)

  SvarSlett