lørdag 20. mai 2017

Laurbærbusk og humleblomst.

God lørdag. Her i Kristiansand blåser det kraftig og vi går bare og venter på at regnet kommer. Tunge truende skyer. Varmen som er meldt går vi og venter på, har ikke sett noe til den enda. Alt av sommerblomster har havnet i hagestua. Jeg trodde jeg kunne begynne å plante ut, men må nok vente litt.


Laurbærbusk-Laurus nobilis L. Denne busken vokser mye i sydøsteuropa. Det står at den ikke skal tåle den norske vinteren, men her har den stått ute i all slags vær i mange år. Det har nå blitt en stor busk, og ifjor ble den beskåret kraftig. Den kan bli opptil 2 m høy. Den har lansettformede blader. De er læraktige, blanke på oversiden, og matte under. Blomstene er duftende, og gulhvite av farge. Laurbær hører til urtefamilien. Når den blomstrer av, blir det steinfrukt. Den blir på størrelse som en drue eller et kirsebær. Frukten er svart,og har en skarp smak.Blomstrer fra mars til mai. Dekorativ busk å ha i hagen.Humleblomst- Geumx balcanium. Her står den i knopp. Er det en staude som sier at nå er det forsommer, så er det denne. Har hatt den i alle år, og den er nydelig der den står med sine oransje små blomster.


Foran på bildet står perleblomster som er ferdige for i år. Det går fort, så det er bare å nyte tiden der ute. Regnet har ikke begynt enda, så da skal fruen ut en liten tur i sitt lille univers. Ønsker dere alle en god helg.
Hanne-Lise.

8 kommentarer:

 1. På tross av at du fortsatt venter på varmen. er humleblomstene dine kommet lenger enn våre :-) Laubær er flott, har den stått ute i vinter?
  Ha en fin dag.
  Eirin

  SvarSlett
 2. Hei. Den plantet jeg for ca 10 år siden. Jeg var ikke klar over at den ikke kunne stå ute om vinteren. Men den står ute i all slags vær. Til og med -15 har den klart, og den er vintergrønn. Et stort pluss. Ønsker dere en god helg.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
 3. Heo. Så flott laurberg! Den kunne jeg tenke meg å prøve.
  God lørdag.

  SvarSlett
 4. Hei. Det er bare å prøve. Dekorativ er den. God lørdag til deg også.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
 5. Laurbærhegg har jeg også, men den begynner ikke å blomstre før nå. Jeg har hatt min siden 2011. Tar den ikke inn om vinteren. Men jeg hadde en tidligere som bare overlevde 2 vintre, så kanskje de er litt vare for ekstra kalde vintre? Fint å høre at du har hatt den i så mange år.
  Ønsker den en fin hageuke!

  SvarSlett
 6. Hello. beautiful flowers, nice your blog.
  Greetings from Galicia

  SvarSlett
 7. Så flott laurbær! Humleblomst har jeg hatt før i en annen hage, og den er er også veldig fin. Ha fine maidager fremover!

  SvarSlett
 8. Hei. Fine maidager til deg også.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett