onsdag 10. mai 2017

Rhododendron.

God onsdag. En grå og kald dag. Hører på værmeldingen at det meldes snø helt ned i fjæresteinene. Fri og bevare meg. Nå må det snart ta slutt. Håper vi snart kan få stabil varme, ikke bare en dag inn i mellom. Rhododendron. I min lille hage har jeg ikke så mye plass. Disse plantene blir jo store etterhvert.


Da vi flyttet inn her fant jeg denne under et lag med berberis. Har ikke navn på den. Den er lav og har en flott rød farge. Den bestemte fargen i dette bedet. 


Her den hvite. Den har jeg heller ikke navn på. Er i ferd med å blomstre. 


Her et bilde fra august. Da blomstret den på nytt, men med litt mindre blomster. I dag skal jeg til Lyngdal på møte i fylkesstyret i region Vest Agder av hageselskapet. Alltid koselig å treffe de andre. Vi er en fin gjeng. Ønsker dere en flott dag.
Hanne-Lise.

12 kommentarer:

 1. Den røde var nydelig! Jeg venter spent på mine jeg også. De står i startgropa, men i dag sludder det så må nok vente til helga. Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei. Dette været er ikke til å bli klok på. Heldigvis bare regn her, men det er iskaldt. Ønsker deg en fin dag.
   Hilsen Hanne-Lise.

   Slett
 2. Så flotte Rhododendro! Jeg skjønte ikke hvorfor Bømlo ble kalt Nordens Hawaii, før jeg fikk se Rhodendendroblomstringen her:) Alle har de i hagen, pluss en masse rundt kommunale bygninger. Eksotisk! Håper dere får varmere vær, snø er helt absurd på denne tiden! Her er det 8+ og regn. Ha en fin dag:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei. Veldig fint med rhododendron. Den som bare hadde hatt mer plass. De er nydelige når de blomstrer. Jeg husker 17 mai i 96 tror jeg det var. Det sluddet og vi gikk i vinterklær. Ønsker deg en fin dag.
   Hilsen Hanne-Lise.

   Slett
 3. Hei. Det finnes en rød som heter Scarlet wonder, og den hvite heter Cunninghams White. Den er den som blomstrer aller først her. Her har det snødd i dag :(
  Ha en fin dag

  SvarSlett
 4. Hei. Takk skal du ha. Her er det heldigvis bare regn men kaldt. Ønsker deg en fin kveld.
  Hilsen hanne-Lise.

  SvarSlett
 5. Rhododendron er helt nydelige...har et par stykker og
  skal prøve å få plass til fler. Med mye naturtomt og vanskelig
  og komme til så tar det si tid:)
  Her fyres det i ovnen i dag:)
  Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 6. Hei. Det fyres her også. Skulle gjerne hatt flere, men med liten hage er det ikke lett å finne plass. Ønsker deg en fin kveld.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
 7. Den røde er rene fyrverkeriet! Som bergenser er Rhododendron for min nasjonalblomst å regne:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei. Det er en flott rødfarge. Lyser veldig opp. Ønsker deg en fin dag.
   Hilsen Hanne-Lise.

   Slett
 8. Så flotte rhododendroner du har! :) Jeg har en gammel plante, som får rosa blomster. Nå har den mange knopper. Ha en god dag! :)

  SvarSlett
 9. Hei. Denne er gammel, men like fin for det. Skulle ønske jeg hadde hatt plass til flere. Ønsker deg en fin dag.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett