tirsdag 16. mai 2017

Ved bassenget.

Dagen før dagen. Her bøtter det ned. Ikke moro å være ute. Når jeg har lagd dette innlegget, skal jeg ut og lete etter snegler. Jeg har vært så flink det siste året. Før klarte jeg ikke å klippe de. Hev de ned i skogen, eller opp i den brune dunken. Jeg har vært mye på jakt som dere skjønner. Det jeg ikke helt skjønner er hvor de kommer fra. En kan jo ikke gi opp kampen. Bildene i dag kommer fra rundt bassenget. Når det har vært så kaldt er ikke denne plassen blitt prioritert. Men nå er vi i gang. Bildene ble tatt i går.


Utover formiddagen var det bra temperatur og sola skinte. Da ble trekket tatt av. Varmepumpa er ikke satt igang enda. Det må bli litt varmere først. Rundt tomta vår er det flere kirsebærtre. Når det begynte å blåse litt var det helt hvitt her.


Da har statuen kommet ut. Majestetisk er den.

Hosta i krukke.
Syrinhortensia-"Limelight". Kan ikke få lovprist disse pottene fra Plantasjen nok. De er helt supre.
Min lille "blomstereng". De første frøene er sådd ute i år.
De første jordbærblomstene.
Clematis-montana "grandiflora. Bak står Winchester Catedral. Det er en Austin rose. Noen av rosene fikk kjenne den kalde våren, men flere strutter som bare det. 
Sittegruppen ute. Den består av 4 små benker og et rundt bord. Her får vi plass til mange. Til vanlig har vi tatt bort den ene benken, slik at det blir bedre plass. Møblene er lette så det er enkelt å sette benken på plass når vi trenger det. Bambusene har klart seg bra i vinter. Nå skal det plantes masse hvite blomster, ut med puter og pledd og pynt på bordet. Fruen elsker å pynte. Gleder meg. 
Her benken som det skal plantes hvite blomster. Bak skal urtene stå. Kan ikke være for langt unna grillen. I morgen er det 17 mai. Ifølge værmeldingen skal det ikke regne i morgen. Håper det for barnas skyld. Flere av barnebarna skal gå i skoletoget. Da ønsker jeg dere en fin 17 mai feiring.
Hanne-Lise.

11 kommentarer:

 1. Hei. Takk for tips om potter. De så veldig fine ut. Her siker regnet ned, og jeg kjenner at nå begynner jeg å bli desperat etter sol og varme. Vi får holde ut.
  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 2. Hei. Hvis jeg skal kjøpe nye potter(vi trenger en del her) så er det bare disse jeg kjøper. De er geniale. Her bøtter det ned. Vi får håpe på bedre tider. Ønsker deg en fin 17 mai.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
 3. Hei. Vi har hatt noen dager med varmt vær nå, men med vind også. Og brannfare i terrenget.
  Det ble utrolig grønt ute når varmen kom, bjørka er flott nå.
  Jeg skulle ha hatt sånne lette potter jeg også, men vil ha de lyse. Vet ikke om det finnes? Mørke farger tørker ut jorden så fort, og da er det litt vanskelig å reise bort. Ser da fint og frodig ut til deg også. Ha en fin fin 17.mai:-)

  SvarSlett
 4. Hei. Jeg har ikke sett de i andre farger. Jeg har ikke merket at disse blir fortere tørre enn andre potter. Ønsker deg en fin 17 mai.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
 5. Gratulerer medd dagen. Snehlene er et evighetsprosjekt.

  SvarSlett
 6. Gratulerer medd dagen. Snehlene er et evighetsprosjekt.

  SvarSlett
 7. Hei. Det skal være sikkert. Men er en flink blir det mindre. Ønsker deg en fin kveld.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
 8. Gratulerer med dagen. Vakkert vær her i dag, men vi hadde regn hver dag uken før, og nå roper hagen på meg og vil bli luket:) Ha en fin kveld med bena på bordet :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei. i kveld er det bena på bordet ja. Vi hadde overskyet, men ikke regn og god temperatur. I morgen skal det hølje ned igjen. Ønsker deg en fin kveld. Hilsen Hanne-Lise.

   Slett
 9. Koselige bilder! Flott statue. Ha en fin kveld! :)

  SvarSlett
 10. Hei. Statuen fikk jeg i gave ifjor. Syns den er nydelig. Ønsker deg en fin kveld.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett