lørdag 31. mars 2018

Vi glemmer fort.

God pinselørdag. Litt sol i dag, men for det meste har det vært disig og kaldt. Vi klager over snøen nå på slutten av mars, men dette har vi opplevd før. På natta til den 11 april i 98 mistet vi mammaen vår. Vi var hjemme dagen før, som var langfredag. Hun var ikke i form, men det var ingenting som skulle tilsi at hun skulle reise fra oss. Så da vi reiste fra Kvinesdal, hvor jeg er fra, var det ikke i våre drømmer at det skulle skje. Om kvelden den 10 begynte det å snø. Det kom mye snø den natta. Så da telefonen kom om morgenen måtte vi skuffe ut bilen. Dette var helt spesielt, derfor husker jeg det. Det har sikkert vært flere vintre med snø i april, uten at jeg har festet meg ved det. Ifjor snødde det som bare det 17 april. Da hadde det begynt å spire ute i hagen. Mye ble liggende flatt. Den lå bare et par dager, så vi har hatt sene vår før også.


Den første tuen. Nå står den veldig lunt. Snøen har smeltet godt den siste uken.
Vår og vinter ved siden av hverandre.
Da har vi fått en sau i hagen. Denne likte mannen så godt, så godt at den ble med oss hjem og skal være i hagen vår.
Er den ikke søt.
Gamle vinduer fra mitt barndomshjem. Har sans for gjenbruk. Hva fruen skal bruke de til får dere se etter hvert.
Soloppgang fra i forgårs. I år er det 20 år siden mamma gikk bort. Påske kommer på forskjellige tider, og minner oss om hva som skjedde. Vi barna var veldig glad i henne, og vi var så heldig at hun var vår mamma. Det jeg ønsker å si. Ta vare på og elsk hverandre. Ingen vet hva morgendagen bringer.Ønsker dere fortsatt en fin påske.
Hanne-Lise.

10 kommentarer:

 1. Hei Hanne- Lise!
  Jeg får sjeldent med meg soloppganger som B-menneske. Nydelig! Fin steinsau til hagen og vårtegn. Her snør vi ned som vanlig i mars. Hjelp!
  Høytider er tid for familie, ettertenksomhet og minnes de som ikke er med oss lengre.
  God påskeaften,
  Lena

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Lena.
   Selv om vi barna bor et stykke fra hverandre samles vi en dag i påsken. Da blir det mye mimring og god latter. God påskesøndag til deg.
   Hanne-Lise.

   Slett
 2. Hej Hanne-Lise!
  Härligt med snödropparna, jag har skyddat mina med ett nät, så inte rådjuret äter upp dem. Fåret är riktigt fint.
  Ha en fin Påskhelg!
  Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marika.
   Endelig begynte det å blomstre her også. Hvis det ikke hadde vært for mannen, hadde ikke sauen blitt med hjem. God påskesøndag til deg.
   Hanne-Lise.

   Slett
 3. Hei Hanne-Lise

  Ja, sådanne specielle begivenheder får os til at huske ting vi ellers ville have fortrængt. Snevejr på usædvanlige tidspunkter, Eftertænksomhed, glæden ved livet og det ikke at tage noget for givet, det hører sig også til i disse stille stunder!

  Glad påske:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten.
   En skal ikke ta noe for gitt. Det har en så lett for å gjøre i dagens velferdsamfunn. En trenger å stoppe opp litt. God påskesøndag.
   Hanne-Lise.

   Slett
 4. Svar
  1. Hei Marie.
   Jeg følte veldig for å skrive det. God påskesøndag til deg.
   Hanne-Lise.

   Slett
 5. Hei Hanne-Lise. Ja, sånne minner glemmer en ikke. Jeg husker 2006 veldig godt for det var da vi kjøpte dette huset i januar. Da var det like mye snø som nå. Så vi glemmer fort, ja. Men denne vinteren her glemmer jeg ikke med det første. Herlig å se snøklokker igjen.
  God søndag.

  SvarSlett
 6. Hei Marit.
  Spesielle ting man opplever brenner seg fast, en glemmer de ikke. Snøen smelter godt her nå. det kommer snart til å skje hos deg også. God påskesøndag.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett